Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

У великој скупштинској сали Града Врања, одржан је семинар о вођењу метичне евиденције у области спорта и о надзору над стручним радом, а све ускладу са новим Законом о спорту, који је ступио на снагу фебруара 2016. године. Стручни сарадници Завода за спорт и медицину у спорту Републике Србије одржали су у свим окрузима у Србији показно едукативне семинаре, а данас и у Врању, појаснивши значај вођења матичне евиденције. Уз присуство представника клубова и спортских организација, сарадници Завода за спорт појаснили су да је вођење евиденције, прописано Законом о спорту а Правилником су предвиђена категорија које обухвата вођење матичне евиденције. Речено је да се у систему спорта у локалним самоуправама уводи категорија Спортски инспектор, који ће контролисати рад клубова. Клубови и организације су дужне да сваке календарске године попуне образац о променама у вођењу матичне евиденције. Речено је, такође, да сви спортски објекти у локалној самоуправи морају бити категорисани па тек потом уписани у матичну евиденцију. Што се тиче клубова и спортских организација, да би конкурисали за буџетска стредства, услов је упис у матичну евиденцију, у супротном се крши Закон.

Друга категорија коју предвиђа Закон о спорту је и Надзор над стручним радом у области спорта. Надзори могу бити редовни и ванредни и они ће увести ред у стручни рад у спорту.

Ову обуку и презентовање значаја вођења матичних евиденција у области спорто организовали су Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије у сарадњи са Градом Врања и Спортским савезом Града Врања. 

Тест

Friday the 19th. Спортски савез града Врања 2013.