Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Вечерас су у Врању, на тргу Станише Стошића, свечано отворене десете, јубиларне школске Олимпијске игре.

Присутним такмичарима, наставницима, спортским радницима и грађанима Врања су се обратили градоначелник Врања Зоран Антић, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић, шеф делегације Еврпске Уније у Србији Мајкл Девенпорт и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Градоначелник Антић је свима пожелео добродошлицу и напоменуо да је Град Врање уложио велика средства у организацији ових Олимпијских игара и при том је поздравио све госте и такмичаре.

Председник Савета за шкослки спорт Србије Тансковић је напоменуо да су десете Олимпијске игре у Врању рекордер по броју учесника и пожелео срећу свима.

Шеф делегације ЕУ у Србији Девенпорт се присутнима обратио речима: „Част ми је да вас поздравим у сјајном Граду Врању. Евопска Унија је и овог пута помогла организовање Олимпијских игара. Вечерас су се у Врању окупили најбољи млади спортисти Србије и овај скуп представља Европу и свет“.

На крају се свим присутним обратио министар омладине и спорта Вања Удовичић који је напоменуо да су сви учесници и такмичари, победници: „Спорт је једини, прави избор и ја, лично, не бих мењао свој пут. Бити спортиста је велика част и привилегија, а вечерас је права прилика да се широм Србије, Европе и света пошаље слика успешних спортиста“, рекао је министар Удовичић и своје излагање завршио реченицом „Србија учи од вас“.

Након тога су представници такмичара и службених лица положили заклетву, а потом је уследио најсвечанији тренутак, паљење Олимпијског пламена који је прошао кроз 27 градова Србије. Олимпијску бакљу су донели најуспешнији врањски такмичари, Ђорђе Стошић, Катарина Рангелов, Златан Петров и Александра Јовановић, а министар Удовичић је стрелци Стошићу, који је упалио олимпијску пламен, препустио отварање десетих, школских Олимпијски игара: „Отварам школске Oлимпијске игре и нека најбољи победе“, рекао је успешан врањски стрелац Стошић и званично отворио 10. школске Олимпијеске игре које трају до 15. маја.

Након отварања уследио је велики ватромет. 

Тест

Wednesday the 24th. Спортски савез града Врања 2013.