Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Председник Спортског савеза Града Врања, Игор Младеновић, потпредседник, Дејан Ивановић, генерални секретар, Александар Николић и директор, Душан Томић присуствовали су редовној Скупштини Спортског савеза Србије која је одржана у Дому Народне скупштине Србије у Београду.

Поред председника Спортског савеза Србије, Александра Шоштара и потпредседника, Зорана Антића, Скупштини је присуствовао и министар омладине и спорта Србије, Вања Удовичић и многи прослављени спортски радници. 

У радном делу седнице, поред осталог, су и једногласно усвојене измене статута Спортског савеза Србије које су се односиле на начин кандидивања и избор председника и генералног секретара. Једногласно је и за генералног секретара изабран прослављени одбојкаш Владимир Батез који је од оставке др Данета Корице у октобру вршио дужност првог оперативца Спортског савеза Србије.

У свечаном делу Скупштине, додељена су традиционална Специјална признања Спортског савеза Србије а добитници су тренерске легенде, Душан Ивковић и Велибор Бора Милутиновић.

Руководство Спортског савеза Града Врања је присуствовало и Осмом националном семинару за стручно усавршавање спортских радника у систему спорта Републике Србије који је организовао Спортски савез Србије, Министарство омладине и спорта и Завод за спорт и медицину. Целодневни догађај обиловао је темама које су битне за стратегију развоја спорта у Србији за период од наредних пет година. Затим, предлог процеса спречавања негативних појава на спортским приредбама, значај и улога националне категоризације спортских објеката и многе друге теме од важности за функционисање спорта у држави. Испред Спортског савеза Србије, предавања су држали и Ненад Ђурђевић, Роксанда Атанасов и Славен Радонић. 

Тест

Friday the 19th. Спортски савез града Врања 2013.