Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Под покровитељством Министарства за спорт Републике Србије и Спортског савеза Србије, а у организацији Спортског савеза Града Врања и Спортске хале одржана је акција „Шта тренираш“. У пуној Хали спортова своје штандове и презентацију имала су 48 клубова из града, која су подржала ову акцију.

Циљ ове акције, која се сваке године одржава у многим градовима Србије, је привлачење пажње деци предшколског и школског узраста да се определе којим ће се спортом бавити. Поред градоначелника Врања Зорана Антића, који је био домаћин манифестације, присуствовали су, државни секретар министарства за спорт и омладину Предраг Перуничић, председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар, генерални секретар Спортског савеза Србије Владимир Батез и саветник председника савеза Дане Корица. Ова акција је била врло успешна, јер је у Хали спортова било много деце, која су са пажњом пратила презентације врањских клубова и имала могућности да се непосредно укључе у игру.

По завршетку догађања у Хали спортова, у великој сали Скупштине града, гости из Београда одржали су предавање, руководиоцима клубова у Врању на тему Спорт у јединицама локалне самоуправе и његово финансирање. О Стратегији развоја спорта говорио је Предраг Перуничић, који је представио српску Стратегију спорта, док је о локалној стартегији спорта говорио Драган Атанасов, који је учествовао у изради и писању стратегије.

Тест

Thursday the 18th. Спортски савез града Врања 2013.