Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Страхињи Стојановићу, рођеном 1992. године, из Владичиног Хана, апсолвенту ВТШ у Нишу, у септембру 2014. године на Одељењу хематологије Клиничког центра у Нишу дијагностикована је акутна мијелобластна леукемија (АМЛ) и од тада се налази на лечењу.

До сада је примио пет циклуса хемиотерапије по стандардним протоколима који се примењују у нашој земљи, међутим без неког дугорочног резултата. Једини начин за излечење је трансплантација костне сржи од одговарајућег даваоца-донора. С обзиром да у породици не постоји одговарајући сродни давалац костне сржи, крајем марта је Институт за трансфузиологију крви и типизацију ткива Србије покренуо претрагу Међународног регистра даваоца костне сржи која траје око осам недеља. У току је пета недеља претраге.Међутим, да би се ушло у процес трансплантације, неопходно је остварити ремисију (мировање) болести хемиотерапијом. С обзиром да претходних пет циклуса хемиотерапије није дало очекивани резултат, на предлог Конзилијума Клинике за хематологију КЦ Ниш, потребно је набавити лекове - цитостатике који се не користе у стандардним протоколима код нас те их и нема на нашем тржишту, већ се набављају из иностранства. Ради се о цитостатику под називом Цлофарабине (у Европи познат као Еволтра, у САД као Цлолар). Вредност дозе за један циклус хемиотерапије је око 3.800.000 динара (око 32.000€). Вероватно ће бити потребно да Страхиња прими два циклуса до трансплантације.

У акцију „Помозимо Страхињи“ су се већ укључили фудбалски клуб Радник и женски кошаркашки клуб Радник из Сурдулице, а Спортски савез Града Врања, који ће уплатити извесну суму новца, апелује на све спортске клубове, спортске раднике, љубитеље спорта као и грађане Врања и других градова да помогну сходно својим могућностима, уплатама на наменски рачун и то:За динарске уплате из Србије:

Текући рачун бр: 160-1-73 са позивом на број 54-102-53330, на име Томислав Стојановић (отац);

За девизне уплате из иностранства:

БЦИТИТММ

Интеса Санпаоло спа Милано, Италy

ДБДБРСБГ

Банца Интеса ад Београд

ИБАН РС35160543020073376511

Томислав Стојановиц

17510 Владицин Хан, Сербиа

ПОМОЗИМО ДА СЕ ЈЕДАН МЛАДИ ЖИВОТ НАСТАВИ!!!

Тест

Wednesday the 24th. Спортски савез града Врања 2013.