Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Спортисти Специјалне Олимпијаде Србије и њихови тренери вратили су се у Србију из Лос Анђелеса где су учествовали на Светским спортским играма за особе са интелектуалном ометеношћу и освојили 17 медаља. За селекцију Србије наступали су и седам такмичара из Врања.

Најзапаженије успехе постигли су Милош Јањић који је освојио бронзу у боћању као прву медаљу националне репрезентације на Специјалној Олимпијади 2015. године, Марија Цветковић, такође у боћању, је освојила сребрну медаљу, док је Верица Ђорђевић са одбојкашком селекцијом освојила треће место и бронзану медаљу.

Осим Врањанаца, српски такмичари су освојили још 14 медаља. Златне медаље су освојили Јелена Врућинић у бацању кугле, Ђурица Ђурица у трчању на 100 метара, Андријана Радојковић у пливању на 25 метара, Иван и Борислав Живков (мушки стонотениски дубл), фудбалска репрезентација и Алекса Ћирић у пливању на 200 метара прсно. Сребрне медаље су освојили Иван Живков (стони тенис), Наташа Живков и Валентина Манојлов (женски стонотениски дубл), Алекса Ћирић (пливање на 100 метара прсно), тања Васић (пливање на 25 метара прсно) и женска кошаркашка репрезентација. Бронзе су освојили одбојкашице на песку, Валентина Манојлов (стони тенис) и одбојкашка репрезентација.

Сви српски такмичари су на најбољи начин репрезентовали Србију. 

Тест

Thursday the 25th. Спортски савез града Врања 2013.