Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

       На манифестацији“Најбољи у врањском спорту за 2019, годину“, која је синоћ организована у ресторану А2, проглашени су најбољи спортисти и спортски радници. Најбољи спортски колектив је Клуб малог фудбала“Врање“, најбољи спортиста је играч овог клуба, репрезентативац Србије, Милош Трајковић а најбоља спортисткиња је узданица Женског одбојкаког клуба“Врање“, Емилија Михајловић.

           Комисија за избор, коју је именовало Градско веће, после прикупљених предлога клубова и спортских организација,донела је одлуке о избору најбољих за 2019. годину. Поред најбољег клуба, спортисте и спортисткиње, комисија је награду за „Животно дело“ града Врања доделила Слободану Здравковићу, бившем тренеру Женског фудбалског клуба „Јумко“, тренеру и играчу „Динама“, освајаћу два Купа Југославије у женском фудбалу и вишеструком вицепрваку Југославије. Тренер године је по други пут у последње три године, Горан Јовић стратег Клуба малог фудбала „Врање“. За стручњака у области спорта у 2019. години изабран је специјалиста спортске медицине у пензији, доктор Јовица Костић, који је ово признање добио по трећи пут. Комисија је награду „Најбољи спортски радник“ доделила Јови Ристићу, раднику Спортског савеза Града Врања, бившем капитену ФК“Динамо“ и актуелном фудбалском тренеру. Специјална признања Града Врања припала су младим рукометашима, који играју у прволигашким клубовима: Стефану Додићу из скопског „Металурга“, Матеји Додићу из шабачке „Металопластике“ и Владану Аризановићу из „Мачве“ из Богатића. Спортска изненађења града су: Марко Тасић из Кик бокс клуба „Врање“ и Стонотениски клуб „Топ Спин“, који су постигли одличне резултате у пртходној години. У рекретивном спорту награде су добили за колектив, бициклистичка секција Планинарског клуба „Железничар 2006“ и појединци, атлетичар Милан Анђелковић и атлетичарка Дуња Марковић, чланови Аткетског клуба „Врањски маратонци“. У школском спорту код основних школа најбољи су: рукометне екипе ОШ“Бранко Радичевић“ у мушкој и женској конкуренцији и рукометаш Петар Тасковић из ОШ“Бранко Радичевић“ и стонотенисерка Милица Петрићевић из ОШ“Вук Караџић“. Код средњошколаца најбољи тимови су одбојкашка екипа Гимназије“Бора Станковић“ и стрељачки тим СПВШ“Стеван Синђелић“. Из ових школа су и најбољи појединци, одбојкаш Алекса Спирић и стрелац Анастасија Мудринић. Постхумно признање додељено је бившем стонотенисеру и спортском раднику Димитрију Михајловићу „Мити Пиоли“.

Тест

Wednesday the 24th. Спортски савез града Врања 2013.