Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Данас је одржана седма, редовна Скупштина Спортског савеза Града Врања коју је отворио председник Спортског савеза, Игор Младеновић. На почетку седнице једногласно је усвојен Дневни ред, 1. тачка – Избор радних тела Скупштине, Радно председништво, Верификациона комисија, записничар и два оверача записника, 2. тачка – Усвајање записника са седнице Скупштине одржане 27. 06. 2012. године, 3. тачка – Разматрање и усвајање Извештаја о раду Спортског савеза Града Врања у 2013. години и Надзорног одбора Спортског савеза Града Врања до 13. 12. 2013. године, 4. тачка – Програм рада и финансијски план за 2014. годину и 5. тачка – Питања и предлози.

 

Након усвајања Дневног реда, присутним делегатима се обратио Градоначелник Врања и потпредседник Спортског савеза Србије, Зоран Антић који је, између осталог, нагласио да је жеља свих у граду да се подигне ниво спорта у Врању уз подршку Министра спорта и омладине Вање Удовичића и председника Спортског савеза Србије Александра Шоштара. Антић је још нагласио да у Врању има доста талентованих спортиста, да такмичари у појединачним спортовима имају пуно успеха, док су у колективним спортовима клубови стабилни, али и да је неопходно побољшање спортске инфраструктуре као и ангажовање свих спортиста и спортских радника за школску олимпијаду која ће 2016. године бити одржана у Врању.

Након избора Радних тела, Верификациона комисија је установила да од 99 позваних делегата присуствује 72 члана Скупштине са правом гласања. Присутни делегати су једногласно усвојили записник са седнице Скупштине одржане 27. 06. 2012. године, као и  Извештаје о раду Спортског савеза Града Врања у 2013. години и Надзорног одбора Спортског савеза Града Врања до 13. 12. 2013. године.

Председник Спортског савеза, Игор Младеновић је изложио програм рада и финансијски план за 2014. годину у коме се истиче да ће у 2014. години бити приоритет спортска инфраструктура и реновирање спортских објеката по месним заједницама, да ће посебна пажња и ангажовање бити усмерена на женски и школски спорт, унапређење заштите здравља спортиста као и организовање и подршка бројних манифестација, турнира и такмичења и још много других активности. Чланови Скупштине су усвојили програм рада и финансијски план за предстојећу годину.  

Тест

Sunday the 5th. Спортски савез града Врања 2013.