Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Вечерас је у Врању одржана 53. традиционална манифестација проглашења најбољих у врањском спорту. На почетку свечаности, све присутне је поздравио члан Градског већа за омладину и спорт Дарко Филиповић и гост вечерашње свечаности, саветник председника Спортског савеза Србије, Дане Корица који је истакао да је спорт најбољи производ који Србија има и поздравио све у име Спортског савеза Србије.

 

За најбољи спортски колектив Града Врања изабран је фудбалски клуб Динамо, члан Прве лиге Србије. Најбољи спортиста у 2015. години је првак Балкана, државни првак А класе и трећепласирани на Светском првенству, кик боксер Фазлија Реџепи, док је најбоља спортискиња Ана Петровић, одбојкашица јесењег првака Друге лиге Исток, женског одбојкашког клуба Врање.

Награду за животно дело у области спорта за 2015. годину добио је Бранимир Милојковић, дугогодишњи рукометаш и рукометни радник.

Специјално признање зa 2015. годину добио је Никола Јанковић, кошаркаш Мега Лекса, док је спортско изненађење Града Врања у области спорта Катарина Трајковић из стрељаштва.

Најбољи спортски стручњак за 215. годину је Ведран Ташковић, помоћни тренер кик бокс репрезентације Србије. За најбољег стручњака у области спорта проглашен је спортски новинар Драгорад Станић, док је најбољи спортски радник Горан Настић, фудбалски радник.

Ове године су подељена четири постхумна признања, џудисти Љуби Станојковском, голману ФК Динамо Стевану Рац, економу истог клуба Драгану Андову и рукометашу Војиславу Стевановићу.

Најбољи колектив у рекреативном спорту за 2015. годину је бициклистичка секција Железничар 2016 Макадо. Најбоља појединка је Јадранка Тасић у стрељаштву, а појединац Горан Златановић у планинарењу.

Претходну годину у школском спорту су обележили одбојкаши и стрелци. Најбољи колектив у категорији пионирки је одбојкашка екипа ОШ Радоје Домановић, а код пионира такмичари исте школе у гимнастици. У појединачној конкуренцији, у пионирском узрасту најбољи су одбојкашица Александра Јовановић и стрелац Златан Петров.

Код средњих школа, најбоља екипа у женској категорији су одбојкашице Медицинске школе „др Изабел Емсли Хатон“, док је мушка одбојкашка екипа Економско-трговинске школе најбоља код омладинаца. У појединачној конкуренцији најбољи су одбојкашица Економско-трговинске школе Катарина Рангелов и стрелац Техничке школе Ђорђе Стошић.

Ове године су додељена и признања за најбољи допринос у школском спорту. Код основних школа награду је добио наставник ОШ Вук Караџић Бранимир Стошић, а код средњих професор Економско-трговинске школе Данаил Јањић.

Код најмлађих такмичара 47 спортиста је добило награде за спортске наде Града Врања.

Тест

Saturday the 4th. Спортски савез града Врања 2013.