Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Најбољи каратисти од 15 до 20 година такмичили су се на првом карате Купу Србије, који је одржан у Крушевцу. По први пут на једном месту окупили су  се каратисти из клубова који су чланови различитих карате федерација. Турнир је био позивног карактера, јер су учествовали такмичари само по позиву.

Такмичило се 518 каратиста из 63 клуба из Србије у категоријама ката и борби у појединачној и екипној конкуренцији. Из Карате клуба Врање на Куп је позвано троје каратиста, али је Петар Михајловић одустао због повреде, тако да су се за пласман борили само кадети Анђела Петровић и Марјан Јанковић. Марјан Јанковић је у конкуренцији каратиста до 15 година у катама појединачно био први, у борбама екипно други да би у појединачним борбама освојио треће место. У истом узрасту, кадеткиња, Анђела Петровић заузела је у појединачним борбама треће место.

Тест

Monday the 29th. Спортски савез града Врања 2013.