Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Фудбалери Динама и Пролетера из Новог Сада играли су нерешено 1:1 у првом колу првенства Прве лиге Србије. На стадиону Јумка у Врању, пред око 1.500 гледалаца, меч је почео минутом ћутања и великим транспарентом који су носили играчи оба тима у знак сећања на погинулог бившег играча Динама, Зорана Баљка.

Утакмица је почела иницијативом играча из Новог Сада које са клупе предводи Зоран Говедараица. Млада и полетна екипа прва је створила шансу за гол већ у 4. минуту када је Жигић шутирао главом  замало поред гола. Динамо је запретио у 11. минуту преко Митића и Величковића који су били непрецизни. Своју надмоћ фудбалери Пролетера крунисали су голом за вођство од 1:0 у 28. минуту. Митић је изгубио лопту на средини терена, уследио је прецизан пас Каранова ка Крстевском који са десетак метара матира истрчалог голмана Динама, Грујичића. Тренер Динама Драган Антић, незадовољан игром својих играча приморан је да прву измена направи већ у 33. минуту када Величковића мења Стошић. Резултат до краја првог полувремена остаје 1:0 за Пролетер јер су једну полушансу пропустили фудбалери Динама преко Јовановића чији шут брани голман Роцков.

И друго полувреме креће шансом за Новосађане. Велику прилику за повећање вођства не користи Каранов који је сам испред  Грујичића, али је непрецизан. Тренер Динама Антић све три измене врши већ у 68. миуту и то је променило ток игре. Динамо све више напада и до изједначења долази у 80. минуту када Ђорђевић резантним ударцем погађа мрежу Роцкова. До краја утакмице по једну шансу на обе стране имали су Петровић за Динамо и Хрубик за Пролетер. И када су сви очекивали последњи звиждук врло слабог судије Трипковића из Краљева првотимац Динама, Митић руком вуче за дрес једног играча Пролетера, затим га и шутира ногом и оправдано добија црвени картон. У наредном колу Динамо гостује Радничком у Пироту.

На конференцији за новинаре након утакмице обојица тренера се сложило да је јако тешко играти прву утакмицу у шампионату. Зоран Говедарица, тренер Пролетера је истакао да обожава да гостује у Врању због великог броја навијача: "Моји играчи су одиграли одлично на овом тешком гостовању. Многобројна публика је видела добар фудбал и неизвесну утакмицу. Честитатм играчима Динама и желим им успешну сезону, "рекао је Говедарица. 

Тренер Динама, Драган Антић је напоменуо да је игра домаће екипе била лоша: "Разочаран сам наступом појединих играча који су били преплашени. Иако смо имали шансу и за победу, не би било реално да смо освојили три бода. На крају сам задовољан ремијем и захвалан публици која нас је подржала у овако великом броју, " рекао је Антић. 

Резултати 1. кола: Бежанија – Земун 0:0, ОФК Београд – Оџаци 0:2, Синђелић – БСК 2:0, ЧСК Пивара – Инђија 2:0, Јагодина – Раднички 1:0, Колубара – Будућност 0:1, Мачва – Слобода 2:1, Динамо – Пролетер 1:1

Тест

Sunday the 19th. Спортски савез града Врања 2013.