Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Вечерас је у Хотелу Врање одржана 52. додела награда најбољим у врањском спорту. У пуној сали Хотела Врање све спортисте, спортске раднике и љубитеље спорта на почеку су поздравили члан Градског већа за омладину и спорт, Дарко Филиповић и гост вечерашње манифестације, саветник председника Спортског савеза Србије, Дане Корица. 

 

Протеклу годину обележили су фудбалери Динама и кик боксери. За најбољи спортски колектив у 2014. години изабран је фудбалски клуб Динамо који је прошле сезоне изборио пласман у виши ранг, а сада на полусезони је на деоби првог места. Најбоља спортискиња града Врања је јуниорска вицешампионка света у кик боксу и првакиња Србије, Драгана Сретеновић, док је најбољи спортиста, такође, кикбоксер Радомир Недељковић, првак Србије у А класи и освајач златних медаља на Балканском првенству и Европском купу.

Награду за животно дело у области спорта за 2014. годину добио је Војислав Тасић дугогодишњи тренер и секретар женског рукометног клуба Врање.

Најбоља спортискиња у рекреативном спорту за 2014. годину је Драгана Ристић из планинарског клуба Железничар, док је њен клубски колега Драган Манасијевић најбољи појединац у рекреативном спорту. У истој категорији, за најбољи колектив у 2014. години изабрана је секција одбојкашких ветерана Врање која је у протеклој години освојила две златне медаље на два такмичења.

Спортско изненађење за 2014. годину је Петар Филиповиоћ из стонотениског клуба Врање који је у прошлој години освојио 15 медаља и актуелни је првак државе у јуниорској категорији. Најбољи спортски радник Врања у 2014. години је Данијела Станковић, радница стручне службе Спортског савеза Града Врања. За најбољег спортског стручњака у 2014. години је изабран тренер рукометног клуба Врање 1957, Дарко Станојковић, а за стручњака у области спорта Др Јовица Костић, лекар спортске медицине у Врању. Комисија за избор је донела одлуку да специјално спортско признање за 2014. годину додели спортском клубу за децу и омладину са сметњама у развоју Бубамара који су као чланови репрезентације Србије на Европском првенству освојили једну златну, две сребрне и две бронзане медаље.  

Постхумно признање у области спорта за 2014. годину додељено је Љубиши Димитријевићу, дугогодишњем фудбалском раднику као и првом секретару новоформиране СОФКЕ.

Комисија је награде доделила и у области школског спорта. Најбољи појединци у мушкој и женској категорији код пионира су Анђела Ђорђевић и Петар Филиповић, а најбољи колектив у женској категорији је ОШ Радоје Домановић у стрељаштву и ОШ Јован Јовановић Змај, такође, у стрељаштву. Најбољи наставник је Марјан Станојковић из ОШ Радоје Домановић. У омладинској категорији у женској конкуренцији најбоља је Јована Величковић, а у мушкој Алекса Петровић. У колективној категорији код омладинки је најбоља рукометна екипа Гимназије Бора Станковић а код омладинаца кошаркашки тим Техничке школе. Најбољи професор је Миодраг Костић.  

Код најмлађим такмичарима, 42 спортиста је проглашено за спортске наде Града Врања. 

Тест

Saturday the 27th. Спортски савез града Врања 2013.