Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

Иако су сви у Динаму, почев од тренера Штрбца, били опрезни на конференцији за штампу пред гостовање у Крушевцу, десио се најбољи сценарио за врањског прволигаша на старту сезоне у Првој лиги Србије. Динамо је славио у Крушевцу победивши Напредак, резултатом 3:1, полувреме 1:2 .

Није све кренуло у првом полувремену добро за Динамо. Већ у 9. минуту домаћин је после једне брзе акције повео са 1:0 голом Лемајића. До изједначења су Врањанци дошли након пола сата од примљеног гола. Стрелац изједначујућег гола био је Радовановић. До краја прве деонице меча, Динамо је дошао у вођство преко Ананија и отишао на одмор са голом предности. Тренер врањског тима  Саша Штрбац у свему је надмудрио свог колегу на клупи Напредка, Богићевића, јер је Динамо у другом полувремену препустио привидну иницијативу Крушевљанима, а врањски фудбалери су брзим контранападима опасно претили голману Напредка. Тек што је ушао у игру, последње појачање Динама, Дијаби постиже трећи гол за свој тим што се испоставило као коначан резултат меча. Напредак је имао до краја утакмице две прилике за гол, али је голман Динама, Трифуновић успешно интервенисао. На крају сасвим заслужена победа Динама у Крушевцу, чији су фудбалери аплаузом испраћени са стадиона под Багдалом од објективне крушевачке публике. У другом колу Динамо дочекује Слободу из Ужица.

Резултати 1. кола: Пролетер - ЧСК Пивара 0:0, Напрадак - Динамо 1:3, Слобода - Бежанија 2:3, Лозница - БСК Борча 1:0, Доњи Срем - Синђелић 2:2, Инђија - Слога(ПМ) 1:1, Раднички 1923 - Земун 1:2, Бачка - Колубара 2:0. 

Тест

Friday the 17th. Спортски савез града Врања 2013.