Још један мастерс серије 1000 у низу: Новак Ђоковић освојио Мадрид Мастерс 1000 2016 Србија првак Европе 2016, трећи пут за редом Рукомет Одбојка Стрељаштво Кик бокс Карате

На свечаној церемонији у препуној сали хотела Врање проглашени су најбољи спортисти и спортски колективи за 2013. годину. Комисија за избор, коју је именовало Градско веће, по категоријама је изабрала најбоље у врањском спорту за претходну годину.

Од великог броја талентованих младих спортиста Комисија је прогласила 47 Спортских нада, које би требало да у будућности буду носиоци врањског спорта.

Најбоље екипе у школском спорту су ОШ Светозар Марковић и ОШ Јован Јовановић Змај у стрељаштву и Медицинска школа Др Изабел Емсли Хатон у стоном тенису и Економско трговинска школа у малом фудбалу. У појединачној конкуренцији најбоља пионирка је Милица Тасић, а пионир Ђорђе Филиповић у стрељаштву. Код средњошколаца најбољи су омладинка Александра Радовић и Михајло Вучковић.

У рекреативном спорту, награде су добили планинарка Мила Ђорђевић, атлетичар Миле Ристић и Планинарски клуб Железничар 2006.

Награда Спортско изненађење Врања припала је најбољем кадету у стрељаштву у Србији Николи Ристићу.

Најбољи спортски радник је Биљана Стојковић из Стручне службе Спортског савеза града Врања, најбољи тренер је Игор Стојиљковић из Тениског клуба „Лав“ а најбољи стручњаци у области спорта су спортски новинари Данијела Арсић и Срђан Николић, уредници сајта Спортског савеза.

Постхумна признања у области спорта додељена су фудбалерима Богосаву Пешићу Робију и Чедомиру Јовановићу Чеди Осиму.

Награда за Животно дело у области спорта припала је Бранки Станковић, џудисткињи, освајачу бронзане медаље на Европском првенству у Италији.

Комисија за избор доделила је и Специјално признање за 40 година рада и постојања, Кошаркашком клубу Југ.

Најбоља спортисткиња по трећи пут за редом је репрезентативка у кик боксу, Драгана Сретеновић, док је други пут за редом најбољи спортиста Врања, стрелац Милош Тасић, репрезентативац Србије.

Најбољи спортски колектив је Рукометни клуб Врање 1957 једина екипа из града која се пласирала у виши ранг такмичења.

Тест

Monday the 29th. Спортски савез града Врања 2013.